Lente en inbrekers. sluit alle ramen en deuren.

Lente en inbrekers

Lente en inbrekers. Het is duidelijk te merken; De winter ligt achter ons, het blijft ’s avonds steeds langer licht en de temperatuur wordt ook weer aangenaam.

Inbrekers zijn erg actief tijdens de zogenaamde donkere dagen. Zij gebruiken de vroeg invallende duisternis om ongezien hun slag te slaan. Met name rond de feestdagen is er een piek in het aantal inbraken. Maar zodra de lente begint betekend dit niet het einde van inbraken. Ook in de lente zijn inbrekers zeer actief. De algemene inbraakpreventietips gelden tijdens dit seizoen ook, maar er zijn nog een paar aandachtpunten waarmee u de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Ramen en deuren

Tijdens lente stijgt de temperatuur als gevolg hiervan verandert ons gedrag. We gooien al snel deuren en ramen open om het mooie weer binnen te laten. Maar hierdoor vergeten we nog weleens de veiligheid. Inbrekers maken hier handig gebruik van door simpelweg via een openstaande deur of openstaand raam naar binnen te gaan. Binnen enkele seconden is de inbreker weer vertrokken met buit. Geen braakschade, geen detectie, enkel verdwenen spullen.

Een insluiping is zo gebeurd en daarom is het zaak om juist in de lente aandacht te besteden aan uw ramen en deuren. Natuurlijk is het fijn (en gezond) om uw woning of bedrijfspand te luchten. Doe dit enkel wanneer u thuis bent en of werknemers aanwezig zijn. Daarnaast is het van belang dat u een kierstandhouder met SKG keurmerk gebruikt voor ruimtes waar niemand fysiek aanwezig is, zo voorkomt u dat een inbreker simpelweg naar binnen loopt. Geen kierstandhouder? Laat de deur of het raam dan niet openstaan in ruimten waar niemand fysiek aanwezig is!

Verlaat u of de laatste medewerker het pand. Zorg er dan voor dat alle ramen en deuren dicht zijn. Door alles goed af te sluiten geeft u geen gelegenheid tot insluiping. Daarnaast is het belangrijk om te weten dan inbrekers niet alleen op de begane grond toe slaan, maar zeker ook op de eerste en tweede verdieping! Een lader is namelijk zo geplaatst.

Groen

Alles groeit en bloeit in de lente. We zien dan al snel dat het groen zicht op de woning onttrekt. Zo heeft een inbreker alsnog de mogelijkheid om ongezien zijn slag te slaan. Daarnaast is de sociale controle minder en zullen verdachte situaties minder snel opgemerkt worden door toevallige passanten en de beveiliging. Het is dan ook aan te bevelen om planten en struiken dusdanig te snoeien dat zicht van buitenaf mogelijk.

Overige inbraakpreventietips

Naast bovenstaande inbraakpreventietips, die kenmerkend zijn voor dit jaargetijde, brengen wij graag ook nog wat overige inbraakpreventietips onder de aandacht. Mogelijk klinken ze u bekend in de oren, maar misschien zit er een tip bij die in uw situatie goed van pas komt!

  • Schakel het alarmsysteem altijd in als u als laatst het pand verlaat.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van sloten zitten.
  • Hang geen adreslabel aan sleutelbossen.
  • Zorg altijd voor een bewoonde indruk.
  • Zorg voor goede buitenverlichting in combinatie met schrikverlichting.
  • Berg ladders, containers, tuinmeubelen zoveel mogelijk op of zet ze vast.
  • Schakel beveiliging in voor mobiele surveillance en alarmopvolging.
  • Laat uw beveiligingscamera’s uitkijken door onze operators!
  • Laat de alarmen van uw alarmsysteem binnenkomen in onze meldkamer!