Ontruimingsoefening

Traint u uw ontruimingsplan al één keer per jaar in de praktijk?

Als u uw medewerkers goed voor wilt bereiden op een mogelijke ontruiming? dan is het verstandig om uw personeel één keer per jaar in de praktijk te trainen.  Wij doen dit graag voor u zodat u volledig ontzorgt bent.

Huschka Safety Services noodverlichting

Ontruimingsplan oefenen?

Om een hoge brandveiligheid binnen uw bederijf te krijgen is het belangwijk dat u een ontruimingsoefening doet. Hierdoor weten uw medewerkers precies wat ze kunnen verwachten tijdens een mogelijke ontruiming. Zoals wie heeft de leiding, wie vangt de noodhulpdiensten op, welke vluchtroutes zijn er, hoe verloopt de communicatie, etc. Dit kan tijdens een noodsituatie paniek en onrust voorkomen, waardoor uw medewerkers sneller in veiligheid zijn. Wij van Huschka adviseren u om minimaal één keer per jaar een ontruimingsoefening te doen. Hierdoor kunt u monitoren of de verbeterpunten van de vorige keer opgepakt zijn. Wilt u meer informatie over onze ontruimingsoefeningen of wilt u dat wij een ontruimingsoefening bij u komen doen. Neem dan contact met ons op.

Huschka cursist voert ontruimingsoefening uit

De inhoud van de ontruimingsoefening

Het is van belang om minimaal één keer per jaar een ontruimingsoefeningen te doen. Hierdoor is uw personeel bekend met de ontruimingsprocedure. Een ontruimingsoefening ziet er als volgt uit: Ten eerste zullen wij aan de hand van uw ontruimingsplan een oefening opstellen. Heeft u nog geen ontruimingsplan, dan maken wij deze graag voor u. Ten tweede komen wij langs om een fictieve brand te stichten. Wij zetten bijvoorbeeld een kamer vol met rook. Vervolgens gaat uw brandmeldinstallatie af en dient uw personeel het ontruimingsplan te volgen. Tijdens dit proces observeren wij alles, zodat wij precies weten wat er goed ging en wat beter kan. Zodra de oefening klaar is doen wij klassikaal een evaluatieronde. Hier kunnen wij aangeven wat goed ging en wat de volgende keer beter kan. Hiervan wordt ook een rapportage opgesteld. En de verbeterpunten kunnen dan tijdens de volgende ontruimingsoefening weer getoetst worden.

Huschka instructeur spreekt cursisten vriendelijk toe

Een offerte op maat ontvangen?

Wordt uw ontruimingsplan al minimaal 1 keer per jaar in de praktijk geoefend? Waardoor uw medewerkers precies weten wat ze moeten doen. Huschka Groep ontzorgd u met het oefenen van uw ontruimingsplan? Vraag direct een offerte op maat aan!
Huschka Safety Services

Onze overige veiligheidsdiensten

Huschka ontruimingsplan

Ontruimingsplan

Beschikt uw bedrijfspand al over een ontruimingsplan? Dit is namelijk wettelijk verplicht volgens de ARBO wet.
Huschka beheerder BMC

Beheer brandmeldinstallatie

Huschka verzorgt de verplichte maandelijkse controle van uw brandmeldinstallatie. Hierdoor wordt u volledig ontzorgt van deze taak.

Makkelijk, leuk en snel

Met de ontruimingsoefening van Huschka wordt uw personeel in één dag goed opgeleid om een groot verschil te maken tijdens een calamiteit. Aan het eind van de oefening is uw personeel in staat om de ontruimingsprocedure goed uit te voeren. Het doen van een ontruimingsoefening was nog nooit zo makkelijk en leerzaam. Vraag daarom direct een ontruimingsoefening op maat aan en bevorder de veiligheid op uw werkvloer.

Voor wie is de ontruimingsoefening?

Een ontruimingsoefening is bedoeld voor uw personeel. Zodat zij zo goed mogelijk voorbereid zijn op een mogelijke ontruiming. Dit voorkomt paniek en onrust tijdens een noodsituatie.

Wat kunt u na de ontruimingsoefening?

Na het uitvoeren van een ontruimingsoefening kunt uw personeel het volgende:

  • De hoofd bhv’er is in staat om de BMC te bedienen.
  • Uw personeel is bekend met de ontruimingsprocedure.
  • Uw personeel is in staat om op de juiste manier te ontruimen.
  • Uw personeel is in staat om op een goede manier te communiceren met de hulpdiensten.
  • Uw personeel weet wat de volgende keer beter kan.
Huschka beheerder blusmiddelen loopt weg met twee brandblussers

Kwalitatieve ontruimingsoefening

De kwaliteit van onze ontruimingsoefeningen staat bij ons altijd op de eerste plek. Ten eerste zijn al onze instructeurs gecertificeerd en hebben zij jarenlange ervaring, waardoor zij precies weten hoe zij een ontruimingsoefeningen moeten geven. Ten tweede houden wij 4 keer per jaar een klanttevredenheidsonderzoek. Hierin kunt u aangeven of u tevreden met ons bent. Als er verbeterpunt zijn dan horen wij deze graag, hierdoor kunnen wij onze service nog beter maken.

Alle verslagen op 1 plek!

Nadat een ontruimingsoefening is afgelopen stellen wij een verslag op. In het verslag staat wat er goed ging en wat er de volgende keer beter kan. Dit verslag kunt u terug vinden in het klantenportaal van Huschka en in uw mailbox. Hierdoor heeft u altijd inzicht in uw ontruimingsoefeningen. Maar u kunt nog veel meer zien in het klantenportaal, zoals: klachten, afspraken, facturen, etc.

Service van Huschka Groep

Huschka Groep is al jaren de specialist in verschillende veiligheidsdiensten, zoals: het beheer van brandmeldinstallatie, verschillende veiligheidsopleidingen en het onderhoud aan blusmiddelen. Veder zijn wij uw veiligheid specialist door verschillende redenen:

  • Wij maken altijd een ontruimingsplan op maat!
  • Wij zijn altijd transparant in onze werkzaamheden.
  • U beschikt altijd over 1 aanspreekpunt.
  • Wij zijn onafhankelijk.
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wat onze klanten zeggen

Huschka Groep is de beveiligings partner van 3000+ tevreden opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers hebben allemaal hun eigen verhaal en deze delen wij graag met u. Daarnaast voorzien wij al onze opdrachtgevers graag met een beveiligings advies op maat! Op deze pagina kunt u alle referenties van onze opdrachtgevers lezen!

Huschka klant Safelocker

SafelockerGerrit Splinter

Huschka verzorgt bij ons de camerabeveiliging, hier zijn wij zeer tevreden over. In het begin waren er wat technische problemen maar met de hulp van Huschka zijn deze netjes opgelost.
Huschka klant Buy SPRY

BuySpryAernout Willems

'Wij zijn zeer tevreden over de camerabeveiliging van Huschka Groep. Het contact met de operators verloopt soepel en ze zijn 24/7 bereikbaar. Daarentegen zien wij vaak de collectieve surveillance bij ons op het terrein controlerondes rijden, dit geeft een fijn en veilig gevoel.
Huschka klant Raamwerk

Stichting Het RaamwerkHoofd BHV

Bij Huschka nemen wij diverse trainingen af; BHV basis- en herhalingstrainingen, BLS en Kleine blusmiddelen. De trainingen zijn zo ingericht dat ze volledig passen bij onze organisatie.
Wij zijn enorm tevreden over de relatie die we hebben met Huschka. Fijn en snel contact, goede samenwerking en ervaren trainers.
Wij raden Huschka iedereen aan!
Huschka klant Naturalis

Marcel Ravensbergen, Veiligheidscoördinator Museum NaturalisMuseum Naturalis Leiden

“Museum Naturalis neemt sinds 2018 veiligheidscursussen af bij veiligheidsopleidingen, Huschka Safety Services. De BHV-EHBO instructeurs zijn altijd goed gemotiveerd en spelen goed in op de wensen van de klant. De administratie is ook goed op orde o.a. snel antwoordt op al je vragen, telefonisch bereik, certificering, planning en de leslocaties zijn altijd up-to-date.”
Huschka klant KOK Kinderopvang

Justin GublerKOK Kinderopvang Katwijk

“Met KOK Kinderopvang maken wij al jaren naar volle tevredenheid gebruik van de EHK en BHV cursussen bij Huschka Safety Services. Dit doen wij incompany en laten onze medewerkers zichzelf inschrijven via het systeem van Huschka. Dus wij hebben er zelf weinig omkijken naar en Huschka regelt het voor ons. Hiernaast erg fijne contactpersonen en bekwame instructeurs.”
Huschka klant Zorg en Zekerheid

Ploegleiders BHVZorg en Zekerheid Leiden

“Sinds vele jaren maken wij tot volle tevredenheid gebruik van de trainingsmogelijkheden van Huschka. Zo verzorgen zij voor ons de trainingen BHV voor al onze BHV-ers. Dit doen we soms op locatie bij Huschka, maar ook is de mogelijkheid er voor ‘onsite’ zoals wij dat meestal laten verzorgen. We hebben de trainingen AED/BLS afgenomen die we aangeboden hebben aan vele collega’s, maar ook de opleidingen voor (herhaling) BHV en ploegleider verzorgen ze voor ons.”
Huschka klant sportfondsen

Kees KoningsSportfondsen Leiderdorp

“Huschka is een opleidingsinstituut waar je personeel wordt opgeleid onder een hoge kwaliteit. Het contact als organisatie met de opleider verloopt altijd goed. Mocht er maatwerk nodig zijn, zullen zij altijd zoeken naar een oplossing hiervoor. Om deze reden zouden wij voor geen goud met een andere organisatie in zee willen.”
Huschka klant de Kinderhaven

Ans de HaasKinderopvang en BSO De Kinderhaven Leiden

“Via Huschka nemen wij al jaren de opleidingen Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) en BHV af. De theorie van E-Learning gemakkelijk thuis en op locatie de praktijk. Dit tot tevredenheid van alle medewerkers.”