Huschka wint Lean and Green Star

Wij zijn het eerste beveiligingsbedrijf met de Lean and Green Star!

Huschka Groep heeft als achtste bedrijf in Nederland de Lean and Green Star mogen ontvangen. Dit hebben wij kunnen realiseren om al vanaf 2015 volledig elektrisch te rijden, hierdoor stoten wij geen CO2 ui en daar zijn we trots op!

Huschka elektrische surveillanten auto's staan geparkeerd

Huschka wint de Lean and Green Star

Nadat Huschka in 2015 al de Lean & Green Award had gewonnen, volgde op 23 juni 2016 de volgende prijs. Op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht kreeg Emill de Waal, eigenaar van Huschka, uit handen van Nico Anten, Managing Director van Connekt en Lean & Green Ambassadeurs Eric Kuindersma (Waterschap Rivierenland) en Annelies Hermens (Capgemini), de Lean and Green Star overhandigd. Lean & Green is een initiatief van Connekt, een onafhankelijk netwerk van publieke en private partijen voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit.

Ruim 38% CO2 reductie en 9.000 liter minder brandstof verbruikt

Het Lean & Green programma kent de Star Award toe aan deelnemers die aantoonbaar de eerste programma doelstelling hebben gerealiseerd: minimaal 20% CO2 reductie in een periode van 5 jaar, gemeten in CO2 / FTE. Huschka heeft de doelstelling binnen één jaar gerealiseerd, ruim 38% CO2 reductie en 9.000 liter minder brandstof verbruikt in 2015 t.o.v. 2014, door de slimme inzet van elektrische voertuigen. Huschka is hiermee de achtste Star Award winnaar.

Zero Emissie

Deze resultaten zijn in lijn met de visie die Emill de Waal binnen het logistieke proces van Huschka beveiligers heeft. Emill werkt in de uitvoering toe naar een Stadslogistiek op basis van Zero Emissie. Hierin zijn wij alleen nog afhankelijk van de actieradius. “ Wij innoveren vanuit de mogelijkheden en op de onmogelijkheden passen wij ons aan,” aldus Emill de Waal directeur Huschka.

Huschka Directeur duurzaamheid lean green