Huschka wint de Lean and Green Star

juni 2016

Huschka wint de Lean and Green Star

Nadat Huschka in 2015 al de Lean & Green Award had gewonnen, volgde afgelopen donderdag 23 juni de volgende prijs. Op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht kreeg Emill de Waal, eigenaar van Huschka, uit handen van Nico Anten, Managing Director van Connekt en Lean & Green Ambassadeurs Eric Kuindersma (Waterschap Rivierenland) en Annelies Hermens (Capgemini), de Lean and Green Star overhandigd. Lean & Green is een initiatief van Connekt, een onafhankelijk netwerk van publieke en private partijen voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit.

Ruim 38% CO2 reductie en 9.000 liter minder brandstof verbruikt

Het Lean & Green programma kent de Star Award toe aan deelnemers die aantoonbaar de eerste programma doelstelling hebben gerealiseerd: minimaal 20% CO2 reductie in een periode van 5 jaar, gemeten in CO2 / FTE. Huschka heeft de doelstelling binnen één jaar gerealiseerd, ruim 38% CO2 reductie en 9.000 liter minder brandstof verbruikt in 2015 t.o.v. 2014, door de slimme inzet van elektrische voertuigen. Huschka is hiermee de achtste Star Award winnaar.

Zero Emissie

Deze resultaten zijn in lijn met de visie die Emill de Waal binnen het logistieke proces van Huschka beveiligers heeft. Emill werkt in de uitvoering toe naar een Stadslogistiek op basis van Zero Emissie. Hierin zijn wij alleen nog afhankelijk van de actieradius. “ Wij innoveren vanuit de mogelijkheden en op de onmogelijkheden passen wij ons aan,” aldus Emill de Waal directeur Huschka.

Foto: Links E. de Waal Algemeen directeur Huschka Groep
Rechts: Mw. Annelies Hermens, Capgemini